София – Самолетни билети

www.BiletiSofia.com

Великата находка Мачу Пикчу

Мачу ПикчуДнес посещение на планинския връх и неговите архитектурни обекти е сред най-продаваните екскурзии на континента. Мистичността на мястото, открито едва преди век, продължава да привлича туристи от цял свят, които желаят да се докоснат до отдавна забулените в тайна загадки на древните инки, които изчезнали в мига, в който новите собственици от Испания пристигат и стъпват по тези земи. Загадките са много, предположенията също толкова много, но фактите за съжаление се броят на пръсти. Така или иначе самолетни билети до столицата и групово изкачване до националния исторически обект си остават един от ярките спомени за всеки турист, който с лекота нарежда сред най-интересните и ценни приключения в колекцията си от пътешествия. Възползвайте се и Вие от този шанс да зърнете долината на инките отблизо.

За обекта

Извисяващ се на цели 2430 м. над морското равнище, в тропическия лес, за дълго скрит от погледите на случайния минувач, Мачу Пикчу остава за дълго добре пазена от джунглата загадка. Заобиколен от изключителни редки пейзажи и високи гори, с невероятна гледка от самия хребет навред, където всичко е вечно зелено, Мачу Пукчу определено е едно от най-пленителните места, които древните са могли да изберат за построяването на храмовия си комплекс. Когато изкачите обекта, ще може да се разходите из всичките му площадки, тераси, да разгледате жилищата, в които някога са живели инките по време на своя апогей. Отличителните черти на тази гледка на цялостния комплекс това са сякаш гладко издяланите стени, които напълно естествено се спукат по планинските склонове. А ако погледнете на изток, ще видите и Амазонка в нейната горна част на басейна. Флората и фауната е забележителна заедно с природната гледка наоколо.

Долината на Чавин

Още един от Перуанските национални съкровища, това е археологическия обект Чавин. Културата, която се развива тук, се смята от днешните антрополози да датира някъде от порядъка на 1500-300г. пр.н.е. Един от добре познатите в целия район на Перу и съседните страни обект от религиозна стойност и значение в продължение на много векове, това е считан да бъде Чавин. Още преди пристигането на Колумб по тези земи Чавин е било място на отправяне на молитви и служения. Освен върха, който може да видите, тук има изграден цял комплекс от различни квадратни и други пространства, тераси и сгради. Всички те, построени от камък, който солидно стои вече хиляди години. Декорацията на обекта е също много интересна, както и стиловете, които са ползвани за неговото построяване.

, , ,

Comments are currently closed.