София – Самолетни билети

www.BiletiSofia.com

Гръцкият рай

RyanairГръцкият остров Корфу е една от любимите теми в творчеството на английския писател-анималист Джералд Даръл. Авторът му е отделил цели три книги от творчеството си, където описва годините от детството си, прекарани там. Бидейки един от най-зелените гръцки владения, благодарение на проливните тропически дъждове, които го обсипват от май до септември всяка година, Корфу е идеален за късна есенна почивка, благодарение на факта, че не е толкова популярна туристическа дестинация, колкото други острови в региона и предлага спокойствие и красота на своите посетители.

Самолетни билети до там се предлагат от Ryanair и easyJet, както и с вътрешните гръцки линии, летящи от Атина и Солун. От и до летището на самия остров не вървят автобуси, а такситата често се възползват от наивни летовници, които не говорят гръцки, и искат невъзможни суми за превоз, така че ще е по-разумно, ако проучите фирмите, предлагащи коли под наем, преди да тръгнете на почивка. Градският транспорт в Корфу се състои от 2 автобуса, които обикалят забележителностите на местността.

Върпеки че Археологическият музей в Керкира, столицата на Корфу, затвори врати през 2010 година, Музеят на азиатските изкуства, съдържащ артефакти от Китай, Япония, Тайланд и Тибет, намиращ се в бивша византийска крепост, е отворен от вторник до неделя между 8-19:30. Св. Спиридон е най-почитаният светия на острова, почти всяко трето родено момче се кръщава на негово име, така че ще е интересно да посетите и едноименната църква, където се помещават мощите му. Единственото, за което трябва да сте внимателни е, че в храма се забранява внасянето на фотоапарат и правенето на снимки.

Може да отделите време да се разходите и до Старата крепост на острова, в която се помещава и Музикалния университет. От нейния връх се открива уникална гледка към сочения за най-голям площад на Балканите – Спианада.

Поради големия брой студенти, живеещи в Керкира, местността се радва на богат нощен живот, както и няколко музикални фестивала, най-известният от които е посветеният на джаз и класическа музика такъв през юли.

, , , , , ,

Comments are currently closed.