София – Самолетни билети

www.BiletiSofia.com

На екскурзия до българските планини

Ако сте чуждестранен турист и искате да посетите българските планини, има няколко начина да осигурите престоя си в страната. Първо може да се допитате полетна информация София. След като веднъж сте осигурили своите полети до столицата, може да помислите коя планина бихте искали да посетите. Обикновено, в зависимост от дните, с които разполагате можете да планирате няколко дневна или двуседмична екскурзия, например до Стара планина или Родопи планина. Ако обаче разполагате само с няколко дни, но искате да видите максимално много гледки и места, то можем с радост да Ви препоръчаме да се разходите до Пирин или Рила планина.

Сапарева Баня

Удобни връзки до Дупница

С автобус или такси може да стигнете до централна автогара София, в близост до която се намира и ЖП гарата. От там има удобни железопътни връзки до Дупница, откъдето може да подходите към Рила планина. Тя е прекрасна и разполага с най-високия връх в страната. До Дупница ви делят само 2 часа с влак, а връзките са удобни. Разбира се, бихте могли да вземете и автобус в зависимост от часа на Вашето пристигане, но влаковите връзки са по-добри и Ви ги препоръчваме.

От Дупница нагоре към планината

От автогарата и жп гарата, които се намират на едно и също място в града на кръгли часове минават маршрутни автобуси до Сапарева Баня и Паничище, които са по-високите точки на подстъп към планината. До тях се пътува около 50 минути. От тях нагоре може да решите дали да ходите пеша или да ползвате отктрит кабинков лифт, който ще Ви изведе на завидна височина до една от посещаваните туристически хижи в близост до Седемте рилски езера. Те са необичайно красиви и посещавани както от българските туристи, така и от голям брой чужденци ежегодно.

Посетителския център в Паничище

В него може да разгледате експозиция на растения и да разпитате местния координатор на центъра буквално за всяко живо създание, което обитава горите. Има и добре описателни филми, които може да видите, ако има и други туристи, или ако разполагате с повече време. Посетителския център е на удобно място, от което и до което тръгват маршрутни таксита към Дупница и Рилските езера.

Други идеи за изкачване в района

Ако сте решили да се разхождате предимно пеша, тогава с лекота можем да Ви препоръчаме някой от десетките маршрути в подножието на Езерата на Рила, до които може да се насладите преминавайки през гъст лес и разглеждайки например водопади. Едно от тези места се нарича Скакавица.

, , ,

Comments are currently closed.