София – Самолетни билети

www.BiletiSofia.com

Недоволство срещу British Airways

Самолетният гигант British Airways предизвика освирквания в мрежата и негативни коментари в публичното пространство, благодарение на кампанията Don’t fly. Support Team GB. Нейната главна цел е да подкрепи инициативата на британското правителство за задържане на местните на Острова по време на Олимпийските игри. Излязла наскоро статистика сочи, че повечето от тях нямат намерение да изкарат летните си отпуски там.

British Airways

Попадна под обстрела на критиките освен заради решението си да подкрепи правителството и заради факта, че сама подкопава собствения си бизнес и този на колегите. Различните авиокомпании по принцип печелят най-много от самолетни билети за полети на по-дълги разстояния. Подобна кампания, особено ако се окаже успешна, би смъкнала сериозно техните приходи за един от най-заетите периоди на годината.

British Airways

Освен всичко друго British Airways и дъщерните му самолетни компании са официални партньори на Олимпийските игри. Всички състезатели и техниката, която е нужна, за да се проведе събитието, се превозват от фирмата.

Публиката във Великобритания обвини самолетния гигант, че подкрепяйки правителството с кампания, той допълнително стимулира вдигането на цените за нощувка в Лондон и районите около него.

Наскоро проведено проучване показва и че акцията не е имала особено голям ефект върху избора на дестинация при британските туристи. Повечето от тях все пак ще предпочетат да пътуват това лято до класически места за почивка от типа на Испания и Гърция. Това бива още по-силно подкрепено от факта, че към момента лирата е по-силна от еврото и европейските държави са изключитлно изгодни за островинтяните.

British Airways също така трябва да се бори и с цените на нискотарифни авиокомпании easyJet и Ryanair, които пък в момента рекламират най-усилено полетите до по-далечни дестинации.

Лошото време на Острова в момента също едва ли ще помогне на усилията на британското правителство и самолетния гигант да задържат местните вкъщи. Проливните дъждове, които се изсипаха наскоро, карат все повече и повече от съгражданите им да се ориентират към по-слънчеви и по-изгодни варианти за почивка. Затова е и по-добре усилията им да бъдат насочени главно към привличане на по-голям брой чуждестранни посетители.

, , , , , , , , ,

Comments are currently closed.