София – Самолетни билети

www.BiletiSofia.com

Папуа Нова Гвинея – една неизследвана до край територия

На скромното разстояние от 13 500 км от София се намират едни от най-слабо изследваните кътчета на планетата. Обширни планински територии със своеобразен животински и растителен свят се редуват с просторни равнини, заблатени низини и савани. На тези територии практикуваните от местното население традиции могат да ни се сторят твърде необичайни. Говорим за островната държава Папуа Нова Гвинея, понякога обозначавана за улеснение със съкращението ПНГ.

Папуа Нова Гвинея

В джунглата

Тази държава притежава опасна привлекателна сила за изследователите с приключенски дух. Преди да се впуснете в изледване на дълбоките джунгли на Централната планинска верига разположена на основният остров Нова Гвинея, е добре да се уверите, че разполагате с валидна туристическа застраховка, тъй като предизвикателствата тук са многобройни и от различно естество.

В гъстите гори на острова все още могат да се срещнат реликтни животни, които не се крият от хората и които при нужда не се страхуват да атакуват. Орнитолозите са добре запознати с едно от тях – бягащата птица казуари. Въпреки, че е тромава, има силен клюн, който не се колебае да използва и нокти, от които е по-добре да се пазите, тъй като с лекота би могла да Ви разкъса. Разбира се един друг представител на птиците е далеч по миролюбив и дори е изобразен в националният флаг на страната. Това е красивата райска птица, от която на територията на Папуа Нова Гвинея могат да се срещнат близо четиридесет различни вида. Животинските обитатели на джунглата с удоволствие си похапват тропически пловдове – маракуя, манго, папая, банани, ананас.

Тези плодове са любими не само на пернатите представители на островите на Папуа Нова Гвинея. Те представляват и съществена част от кухнята на местното население. Те, заедно със сладките тропически картофи, саго и захарната тръстика са стоки, с които местните жители традиционно търгуват. Това се отнася и до кокосовите орехи, които страната изнася от най-голямото си пристанище Порт Морсби. Столицата Порт Морсби разполага с международно летище, до която осъществяват полети уважавани авиокомпании като Lufthansa и Alitalia.

, , , , , , , , ,

Comments are currently closed.