София – Самолетни билети

www.BiletiSofia.com

Пиво на корем

Прага е столицата на бирата – никой не би оспорил, че в Европа няма по-добро място да задоволите глада си за хмеловия „сироп” по-добре. И като цяло Чехия е популярна дестинация за тъй наречения „бирен” туризъм – алтернатива на снобското обикаляне по изби за деликатно отпиване на по глътка вино.

Beer

Биреният туризъм е с неограничителен характер, т.е., колкото повече бира успеете да погълнете, толкова по-добре. А ако не успеете да я погълнете, можете да се изкъпете в нея – това е последната мода в големите СПА курорти на Чехия, като Карлови Вари и Марианске Лазне. Там можете да се насладите на отмаряща вана пълна с бира, под наблюдението на вещ бирен балнеолог.

Друга опция е да посетите някой бирен фестивал. Те са неразделна част от чешкият уикенд, тъй като почти всяка седмица някъде се провежда мероприятие, организирано от една или друга пивоварна. А ако искате да опитате повече от един вид бира, за вас са големите фестивали, обикновено придружени от рок музика, които се организират от общините.

А има и едно място, където можете да видите и купите над 200 вида бира – „Бирената галерия” в Прага. Там ще намерите бутилирани почти всички видове пиво, които се произвеждат в Чехия. За справка, само 25 от тях се продават наливно в столицата.

Ако ви се иска да се отдадете на любимата си напитка, но ви е страх, че няма да можете да се доберете до вашия (или който и да е) хотел, можете да се настаните в някоя от шестнадесетте пивоварни, които предлагат и стаи за гости. Така ще избегнете скандала с жена си, а и ще можете да консумирате на воля – собствениците на тези хотели сигурно имат опит с носенето на пияни клиенти до стаите им.

До Прага редовно летят Czech Airlines, но е препоръчително да не оставате само в столицата – из провинцията се намират малки „бисери” на пивоварното изкуство, които си заслужава да се опитат на място, в компанията на местни бирени мезета.

, , , , , , ,

Comments are currently closed.